skip to Main Content

EK Squash 2020 haalt topsquasher Gregory Gaultier naar Eindhoven

Ticketverkoop voor EK landenteams gestart

Het grootste squashtoernooi van Europa, het EK Squash komt in 2020 naar Nederland. Europa’s beste spelers zullen het in de week van 29 april t/m 2 mei in teamverband tegen elkaar opnemen. Het speelschema voor de eerste wedstrijden is bekend en de ticketverkoop is gestart. Het coronavirus zou nog roet in het eten kunnen gooien, maar squashliefhebbers krijgen het aankoopbedrag van het ticket retour, mocht het evenement niet door kunnen gaan.

Eerste spelers bekend

Ruim 200 deelnemers uit 20 verschillende landen zullen in de laatste week van april afreizen naar Eindhoven. Zowel de herenteams als de damesteams spelen deze week om de Europese titel. Zo komt Gregory Gaultier uit voor het Franse team. De ’Franse Generaal’ is de voormalig nummer 1 van de wereld. Nu hij weer volledig is hersteld van een knieblessure zijn de verwachtingen voor dit toernooi hoog. Vanuit het Verenigd Koninkrijk zal Declan James deelnemen en Joel Makin vertegenwoordigd Wales. Makin is de nummer 6 van de wereld en samen hebben ze op meer dan 200 toernooien gespeeld. Het Nederlandse team wordt medio maart bekend gemaakt. De Nederlandse nummer 1 van de vrouwen, Milou van der Heijden, zal in ieder geval voor ons land uitkomen. De Nederlandse vrouwen spelen op zowel woensdag als donderdag om 17.00u op het Centre Court in het Klokgebouw, waar speciaal een glazen baan wordt opgebouwd.

Squashtime eigenaar, Sjef van der Heijden:

Squashtime is heel trots, in samenwerking met DPD, dit geweldig hoog aangeschreven evenement op de internationale squashkalender te mogen hosten. Met een glazen baan in het Klokgebouw en vele attractieve wedstrijden bij Squashtime hopen wij de squashliefhebbers op hun wenken te bedienen.”

Evenement voor iedereen

Gedurende het evenement worden er verschillende activiteiten georganiseerd om een nog bredere doelgroep bij de racketsport te betrekken. Van woensdag t/m zaterdag komen er op uitnodiging van sponsoren en partners, kinderen, senioren, studenten en buurtbewoners van het Klokgebouw naar het EK Squash kijken. Op www.eksquash.nl/side-events worden de verschillende activiteiten toegelicht.

Kaartverkoop van start

Eind februari is de kaartverkoop gestart. Het wedstrijdschema vind je hier. De wedstrijden bij Squashtime Eindhoven zijn gratis toegankelijk voor publiek. Kaarten voor de wedstrijden in het Klokgebouw zijn beschikbaar via Ticketmaster. De speeldagen van de halve en hele finales gaan hard, in twee weken tijd is al meer dan 35 procent van de kaarten verkocht. Mocht het EK Squash 2020 geen doorgang kunnen vinden in verband met het coronavirus zal het aankoopbedrag worden teruggestort.

Back To Top